In het eerste weekend van maart zijn de wedstrijdrenners van wielervereniging Otto Ebbens neergestreken in het Limburgse Bemelen. Met een groep van 15 renners is een bevredigend trainingsprogramma afgewerkt. Voor de één een weekend om de conditie aan te scherpen, voor de ander een levensechte confrontatie.

Vrijdag rond het middaguur verzamelde de groep zich in Het Gasthuis dat drie dagen diende als uitvalsbasis. Goed gemutst en vol gedrevenheid werden ’s middags al de eerste speldenprikjes uitgedeeld. Zaterdag bestond het programma uit twee delen; ’s ochtends werd het uiterste gegeven aan de voet van de Bemelerberg door meerdere malen in duo’s omhoog sprinten, ’s middags volgde een duurtraining waarbij onder andere de Eyserbosweg en Keutenberg werden gepasseerd. Zondag was ‘the final’ en werd de langste training afgelegd over 130 kilometer.

Het trainingskamp is voor de wedstrijdrenners een belangrijk moment in de voorbereiding qua training en groepscohesie. Ervaringen worden onderling uitgewisseld en de eerste koerstactieken worden besproken. Het wielerseizoen start op 15 april met de Omloop van Kleine Hein.

Bekijk hier de videoreportage van het trainingsweekend.