De Wielercoach

Liefhebber, enthousiast en fanatiek! Sporten en bewegen is een belangrijke bezigheid ter bevordering van onze gezondheid. Daarmede een belangrijk medicijn tegen de hedendaagse ‘van-gemak-voorziene’ welvaart. Niets hierin is mooier dan de gezondheidsbevordering te stimuleren in de sport waar mijn passie ligt. De wielersport!

Met tien jaar ervaring als wedstrijdrenner en wielertrainer wil ik mijn expertise delen wat ten goede komt aan de sport. In 2015 ben ik met de Bachelor Sport, Gezondheid & Management afgestudeerd aan de Hanzehogeschool Groningen. Gespecialiseerd in leefstijl en gedrag. Momenteel ben ik bezig met de afronding KNWU Wielertrainer 4.

Afgelopen seizoen was ik in kader van TC4 opleiding actief bij het semiprofessionele wielerteam Parkhotel Valkenburg Continentalteam.

Missie

Het genieten van buitensporten wordt steeds populairder. Wat je ziet is een toename van ‘extreme’ sportevenementen, zoals extra lange afstanden lopen, fietsen of triatlons. Mensen willen uitdaging, zoeken uitdaging, maar weten niet eerlijk hoe ze zich moeten voorbereiden. Dit gaat uiteindelijk ten koste van hun gezondheid of levert blessures op.

De persoon op het zadel moet het werk verrichten. Daarom is het interessant om met verstand sport te bedrijven. Zich daarmee voor te bereiden op het ultieme doel. In dit geval specificeer ik me op de wielersport, maar ik ben van mening dat dit in meerdere disciplines toepasbaar is.

Visie

Ik ben ervan overtuigd dat elke wielersporter kopman kan zijn, want degene die zich dat eigen kan maken is de persoon zelf. De rol als kopman wil elke wielerliefhebber wel op zich nemen. In wielertermen is de kopman dé beschermde renner die moet strijden voor de overwinning. Desondanks valt me op dat persoonlijke prestaties vaak worden beperkt door het gebrek aan begeleiding en expertise. En daarmee hun gezondheid op het spel zetten. Met coaching voor kopmannen wil ik sporters verstandig laten trainen, leren trainen en bijdragen in de tactiek van koersspel.