Tiptop Sport

Voor wielrenners die het maximale uit zichzelf willen halen, biedt TipTop Sport training om mentaal sterker te worden. Geen psychologie van de koude grond, maar professionele begeleiding om sportpsychologie structureel praktisch toe te passen.

Wielrenners trainen om beter te worden. Lichamelijk, technisch en tactisch. Om je vorm eruit te laten komen, is het ook belangrijk om mentaal sterk te zijn. Met mentale training leer je praktische tools om dit te bereiken. TipTop sport biedt mentale training aan de hand van individuele coaching, workshops en online training. Aanleidingen voor mentale training:

  • Ik wil in wedstrijden mijn niveau halen, wat gezien mijn trainingswaardes mogelijk is;
  • Ik wil tijdens een koers mijn energie beter kunnen verdelen;
  • Ik wil beter omgaan met tegenslagen, zowel tijdens als buiten een koers;
  • Ik wil mijn angst, bijvoorbeeld in afdalingen, beter onder controle houden;
  • Ik ben mentaal sterk, maar het kan vast beter (de échte sportmentaliteit).

Lees meer op www.tiptop-sport.nl of neem contact op met Mark Schuls via info@tiptop-sport.nl of 06-17387759.

Adviesbureau Voeding & Sport

Of je nu top- of wedstrijdsporter bent, of wanneer je op recreatief niveau sport, een gezonde en gevarieerde voeding is altijd belangrijk om fit, energiek en gezond te blijven. Maar op het moment dat je veel en intensief sport, is een optimaal eetpatroon nog eens extra belangrijk. De juiste voeding helpt bij het neerzetten van een top sportprestatie. Een voeding die aangepast is aan je sportactiviteiten helpt je ook om een goed gewicht en een goede lichaamssamenstelling te bereiken en te handhaven.

AVS is sinds de oprichting in 2002 werkzaam binnen de top- en wedstrijdsport. Als lid van Team Voeding van NOC*NSF en partner van Topsport Noord staan we garant voor ervaring en up to date kennis op het gebied van sport en voeding. Meer informatie over Team Voeding en Topsport Noord kun je vinden onder AVS.

Lees meer op www.avs-sportvoeding.nl of neem contact op met Sita Veenstra via info@avs-sportdietisten.nl of 06-12908435. Direct een afspraak maken kan via de webagenda.

Bike Fit Studio

Een goede fietshouding is het halve werk! Alleen een perfecte match tussen de wielrenner en de fiets maakt een optimale prestatie. Door een goede afstelling van je fiets verlaag je de kans op blessures en krachtverlies, terwijl je fietsplezier en prestaties worden verbeterd. Elk type wielrenner op welk niveau dan ook, wil met veel plezier op de fiets zitten. Dat doe je op een fiets, die perfect bij je past.

Het komt vaak voor dat je na een tijd fietsen niet prettig op de fiets zit door zadelpijn, brandend of doof gevoel onder de voet, tintelingen in armen en handen, knieklachten, rug- en/of nekpijn en soms zelfs hoofdpijn. Vaak komen deze klachten voort uit een onjuiste positie op de fiets. Doordat de fiets verkeerd staat afgesteld in combinatie met een verkeerde zadel of stuur, kunnen deze klachten zich gaan ontwikkelen. Het kan ook zijn, dat de fiets die je hebt niet bij je past.
Tijdens de fietsmeting wordt er rekening gehouden met de blessures die er op dat moment zijn, maar ook met blessures die er in je verleden zijn geweest. Daarnaast houd wordt ook rekening gehouden met je doelen, die je stelt als wielrenner. Door stap voor stap te werk gaan, zie je continu de veranderingen in je fietshouding, wat het mogelijk maakt om uiteindelijk perfect op de fiets te zitten. Tijdens de fitting krijg je informatie en tips over het juiste materiaal en de houding. Niet alleen advies in sturen, stuurpen lengte, zadel, crank lengte en pedalen, maar ook in frame geometrie.

Bike Fit Studio controleert dynamisch de zitpositie met het Gebiomized video analysesysteem. Vanuit verschillende hoeken wordt de positie geanalyseerd, zodat de juiste uittraphoeken worden berekend en iedereen op de meest correcte manier op de fiets zit.

Lees meer op www.bikefitstudio.nl of neem contact op met Thomas Wobma via info@bikefitstudio.nl of 06-21449947.