Arnhem – In de meivakantie was de eerste editie van het KNWU jeugdkamp. Jeugdrenners uit alle windstreken van Nederland overnachten in het topsportcentrum Papendal. Drie dagen lang leefden ze in de wereld van een topsporter. Eat, sleep, train and repeat!

Het leven van een topsporter bestaat niet alleen uit die ene overwinning, dat gouden plak of het euforische sportmoment. Het is slechts een paar procent van alle tijd dat een topsporter voor het grote publiek in beeld is. Om die discipline op te kunnen brengen zijn twee basisfactoren het allerbelangrijkste, plezier en motivatie.

Iedereen die zin had om naar het jeugdkamp te komen was welkom. Plezier stond aan de basis van alle activiteiten. De activiteiten waren gebaseerd op de sport die zij leuk vinden, wielrennen. Dat hield niet in dat we alleen maar gingen fietsen, maar juist andere uitdagingen aangingen. Namelijk veelzijdig bewegen, zoals atletiek en Bootcamp Papendal. Alle activiteiten zijn in een spelvorm gegoten. Moe, dat waren we allemaal. Fantastisch, dat was het jeugdkamp.