Het jaar 2018 wordt een bijzonder jaar voor OSG Singelland. Dit jaar staat voor een team fietsende docenten en leerlingen namelijk in het teken van Alpe d’Huzes. Het evenement dat op 7 juni plaatsvindt zetten de deelnemers zich in voor het goede doel. Op één dag fietsen ze meerdere malen het legendarische Col Alpe d’Huez omhoog.

Om geld in te zamelen heb ik 21 april pro deo een wielrenclinic gegeven om ze weg wijs te maken. De volledige opbrengst gaat naar de Alpe d’Huzes. OSG Singelland Burgum is mijn oude school. Voor mij was het dan ook uniek om terug te zijn op de inmiddels verbouwde schoollocatie en oude docenten te ontmoeten.

De ochtend is afgetrapt met een interactieve presentatie over “een goede voorbereiding is het halve werk”. Middels een quiz hebben de deelnemers feiten over de Alpe d’Huez geleerd. Vervolgens ben ik dieper ingegaan op de ingrediënten van de klim en hoe je je fysiek en mentaal op kunt voorbereiden. In het tweede deel zijn we na een fietscheck m.b.t. afstelling en onderhoud op de racefiets gestapt om klim- en daalvaardigheden te oefenen. Bedankt voor jullie deelname en succes met de voorbereiding. #AlpeDhuzes

OSG Singelland staat voor talent en ontwikkeling, en is een scholengemeenschap met zes locaties in DrachtenBurgum en Surhuisterveen.