De Sulveren Fyts komt jaarlijks toe aan een persoon of organisatie die een voorbeeld is voor anderen wat betreft het gebruik van de fiets en/of die zich inzet voor de belangen van fietsers. De prijs wordt uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de FNP.

Wethouder Peterson: “De Sulveren Fyts is gjin sportprestaasje priis. Mar fansels binne we yn Noard East Fryslân wol tige grutsk op de toptalinten dy’t by de hurdfytsferiening WV Otto Ebbens fytse of fytst hawwe. It is fantastysk dat it bestjoer, frijwilligers en meiwurkers fan de feriening der sa’n soad oan dogge om de fytssport libjend te hâlden. En dêrmei is de feriening fansels in wichtich foarbyld yn it brûken fan de fyts, meinammen ek foar de jongerein!”

Wielervereniging Otto Ebbens uit Zwaagwesteinde is de vereniging waar het voor mij begon. Als Achttienjarige maakte ik mijn debuut in het peloton. Voor het zesde seizoen op rij ben ik actief als wielertrainer. Afgelopen weekend werd de Friese fietsprijs ” De Sulveren Fyts” toegekend aan WV Otto Ebbens. Ik mocht namens de club de prijs, bestaande uit een zilveren fietsje en oorkonde, in ontvangst nemen van wethouder Emke Peterson (Gemeente Dantumadiel) tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de FNP.