In het weekend van Koningsdag heb ik samen met Jan Fennema een trainingsblok weggetrapt ten Oosten van Westfalen Duitsland. We waren neergestreken in het dorpje Nordenau waar we verbleven in Landhaus Nordenau. Jan Fennema bereidt zich voor op de European Transplan Games in juni. Hij gaat deelnemen aan een individuele tijdrit en een wegwedstrijd.

Het verhaal van Jan Fennema.

“Samen met mijn wielercoach Jan Dupon verbleven we afgelopen weekend vier dagen in het Landhaus Nordenau hotel om de puntjes op de i te zetten richting mijn doel. Eind juni reis ik namelijk af naar Sardinie om namens het Nederlandse Transplantatie team mee te doen aan de Transplant Games.

Donderdag zijn we aangekomen in het Hotel en welkom geheten door Fred en Sabine. Na het in-checken hebben we de fietskleding aangetrokken voor de eerste training. Een route richting het Westen over Schmallenberg richting Lennestadt en via Bad Fredeburg weer terug.

Dag 1: 2:30 uur – 61,5 km – 645 hoogtemeters

Na een lekkere douche, fijn bed en een goed ontbijt begonnen we vrijdagochtend uitgerust aan onze tweede training. We fietsen nu naar het Noord-Oosten via Winterberg tot aan de Diemelsee. Behoorlijke beklimmingen die we intensief op fietsten. Met nog 60 kilometer te gaan hebben we onszelf in Willingen getrakteerd op koffie en apfelstrudel. Terug in het hotel aangekomen had Sabine een extra grote Zalm met salade voor ons klaargemaakt. Met soep vooraf en lekkere walnootijs als nagerecht waren wij weer het heertje. Al met al een geslaagde trainingsdag.

Dag 2: 5:15 uur – 136 km – 2200 hoogtemeters

Zaterdagochtend vetrokken we opgewekt richting de Corpensee en stond de langste training op het programma. Halverwege de rit had ik de indruk dat de wielercoach niet zijn beste dag had en zette ik richting Grevenstein een tandje bij. Na een klein gaatje te hebben geslagen bleef de wielercoach zijn pupil de baas en ging de taaie dertiger erop, en erover. De laatste kilometers waren zwaar en kreeg de verzuring de overhand, maar bleef doorzetten met mijn doel in gedachten. Wat mij motiveerde om door te zetten.

Dag 3: 5:40 uur – 145 km – 2079 hoogtemeters

Met zo’n 345 kilometers in de benen was het een sterk en geslaagd trainingsblok. Dankzij het mooie weer, de prachtige en rustige omgeving, de gastvrijheid en het goede eten van Fred en Sabine hebben we bovenal een top trainingsweekend gehad. In korte tijd heb ik ontzettend veel geleerd door de goede begeleiding van mijn coach. Perfect ter voorbereiden naar de European Transplant Games.”

Ben je nieuwsgierig hoe Jan Fennema zich voorbereid op de Games? Volg hem via zijn Facebookpagina.