Zaterdag 6 mei was de 4e Leeuw van Leeuwarderadiel. In deze editie was het een primeur voor de elite vrouwen die voor het eerst in vier jaar mochten strijden voor het podium. Aan mij de eer om het drie koppige podium en de strijdlustigste renster te voorzien van drie kussen, bloemen en een ereronde door Stiens.

Wat er gebeurde in aanloop naar de koersdag. Tijdens de Amstel Gold Race werd er veelvuldig gezocht om een rondemister, zo werd een landelijke oproep gedaan door voorbeeldige wielrensters als Puck Moonen en Floortje Mackaij om je aan te melden als rondemister. Voor de 4e Leeuw van Leeuweradeel werd er simpelweg een lijstje afgewerkt:

  • Brede schouders, check!
  • Drie dagen baardje, check!
  • Glade benen, check!
  • Michiel Huisman, look a like, check!

In de zoektocht naar een rondemister voor de wielerronde in Stiens hebben de dames van het elite/belofte peloton veelvuldig de naam van Jan Dupon laten vallen. Vandaar dat deze inmiddels 29 jarige vrijgezelle wielren god al snel werd benaderd door de organisatie. Jan Dupon blijft zelf rustig onder alle commotie ”Dit is mijn uitgelezen kans om nog eens op het podium te komen”, aldus de rondemister Dupon.

Het podium is gekleurd door winnares Arianna Pruisscher. Gevolgd door Leonie Lubbinge en Mareille Meijering. De prijs om de strijdlust ging naar Janieke Kalsbeek.