Met een bergetappe, overgangsetappe, koninginnenrit en grand finale doet het parcours niet ten onder aan de officiële ‘Il Classico’ ronde van Italië. Waar in de Giro D’Italia wordt gestreden om de eer wordt in de Giro di KiKa gestreden om de genezingskans tegen kinderkanker te vergroten.

Het idee om mee te doen met giro di kika is geboren op een zomeravond in Italië. Hoe oneerlijk is het dat mensen worden weggerukt door de gevolgen van kanker, laat staan kinderen. Ik wil mij hier dan ook samen met mijn teamgenoot Johan voor 100% inzetten. Hoe kan dit beter dan met onze passie geld binnen te halen voor goeie behandelingen, aldus Mark.

Op zondag 25 juni start duo aan de zesdaagse prestatietocht in Italië. De voorbereiding is echter al begonnen in november vorig jaar, want de etappereeks over de legendarische beklimmingen van de Stilvio en Gavia liegen er niet om. Met bijna 1000 kilometer af te leggen over 16.000 hoogtemeters is een goede voorbereiding belangrijk. Samen hebben we een trainingsplan opgesteld om zijn doel te verwezenlijken. Ik wil in optimale conditie beginnen aan de etappereeksen en tussentijd kunnen genieten van de omgeving, aldus Mark.

Terugblikkend op de afgelopen periode heeft Mark serieus toe gewerkt naar dit moment. De sponsorbijdrage voor Stichting Kinderen Kankervrij is opgehaald en zijn eigen wielertenue met daarop de sponsors is binnen. Vrijdag vertrekt Mark met zijn gezin en teammaat naar Italië voor hun grand finale. Veel succes!