Op Koningsdag bekroonde Joakim zijn inzet met een zege in de Rabobank wielerronde van Heerde. Het is de eerste zegeviering van de renner uit Dokkum die acteert in de clubkleuren van WV Otto Ebbens te Zwaagwesteinde. Teamgenoot Cor Visser verrichte een sterke lead-out om zijn teamgenoot als eerste te zien finishen in een sprint a deux.

Het weer was aangenaam en de terrasjes zaten vol aan het korte en snelle parcours in het gemoedelijke Heerde. Niets stond een mooie wedstrijd in de weg en dat werd het dus ook in het bijzonder voor de man uit Dokkum. Die al in de beginfase zijn duivels ontbond, door vroeg in de wedstrijd samen met een medevluchter tien ronden voor het peloton uit te blijven. En als niemand minder dan Erik Dekker je persoonlijk probeert terug te rijden, waarin de oud prof overigens niet slaagde, dan weet je dat het met de benen vandaag wel goed zit. Maar zeker in het wielrennen, wint niet altijd de beste. En dus was het de vraag, toen de peloton weer bijeen was, hoe de beste man in koers zichzelf ook tot winnaar moest zien te tronen.

Met de zege won de 25-jarige Zuidema voor het eerst in zijn wielercarrière een KNWU koers. Naast zijn zege eiste hij ook nog de leidersprijs op en gaf zijn zege daarmee nog meer glans. Schitterend was zijn blijdschap bij het passeren van de Meet. Mooi waren ook de woorden na afloop, waarin Joakim zijn ploeggenoten bedankte.

In het wielerseizoen 2016-2017 was Joakim nog te vinden in het Elite peloton. Voor WV de Stormvogels uit Veendam reed hij de Nationale club- en topcompetitie. Na een wisselend seizoen heeft hij besloten een stapje terug te doen bij zijn oude club WV Otto Ebbens. Tof dat zijn keuze hem nu al mooie resultaten oplevert, want winnen in de wielersport is niet vanzelfsprekend. Chapeau!