Initiatiefnemer De Friesland Zorgverzekeraar is met twee teams vertegenwoordigd in de 7e editie van de HomeRide 2017. Zaterdag klinkt in Utrecht het startschot voor de HomeRiders die in teamverband 500 kilometer in 24 uur moeten afleggen.

De teams Thusride De Friesland Zorgverzekeraar en Fietsteam Vitale Friese Directies leggen deze grote afstand in het bijzonder af voor de Ronald McDonald huizen in Friesland om de afstand tussen zieke kinderen en hun ouders te verkleinen. Met dit initiatief hebben de teams als ruim €20.000,00 opgehaald. 

Thusride De Friesland zorgverzekeraar
Er is al een jaren lange relatie met het Ronald Mc Donald en De Friesland zorgverzekeraar. De Friesland is betrokken geweest bij het begin van de oprichting van het huis in Leeuwarden. Ze hebben al jaren een warme relatie d.m.v. sponsoring aan zakelijke bijeenkomsten met als doel om het Ronald Mc Donaldhuis te steunen en om een netwerk op te bouwen en te onderhouden. Vanuit het doel waarvoor de huizen staan past dit bij de beoogde bedrijfsdoelstelling van De Friesland. De Friesland heeft nauwe banden met de ziekenhuizen en zorgverleners die gebruik maakt van de huizen. Gezien de relatie wat ons bindt met Ronald Mc Donald en de uitdaging van De Friesland waarin we de uitdaging aangaan om de gezondste provincie te worden, is de Homeride een gepast evenement waar we samen met onze medewerkers, klanten 500 kilometer kunnen fietsen.

Fietsteam Vitale Friese Directies
De Friesland gelooft ook dat mensen elkaar willen helpen en kunnen inspireren om gezond en vitaal te leven. Samen Vitaal Leven noemen we dat. En dat de directies van bedrijven daarin een voorbeeldrol kunnen hebben. Mede daarom is het fietsteam Vitale Friese Directies samengesteld. Directieleden en medewerkers van De Friesland, AB Vakwerk, Omrin, Friesland Lease, Freed.nl en Smeding gaan samen de uitdaging van de Homeride 2017 aan.  Allemaal mensen met een passie voor fietsen die als team met veel inzet en plezier graag 500 km fietsen voor het goede doel: Together Everyone Achieves More.

Homeride 2017
Met ruim 1.000 HomeRiders en begeleiders vindt dit weekend de 7e editie plaats. Op zaterdag 24 juni om 12:00 uur mogen de eerste renners vertrekken van Utrecht naar Utrecht: 24 uur, 500 kilometer, dag en nacht. Dwars door Nederland en langs de Ronald McDonald Huizen, waar jaarlijks duizenden gezinnen thuis kunnen zijn. Thuis, dicht bij hun zieke kind in het ziekenhuis. Voor die kus, die knuffel en die o zo belangrijke nachtzoen. Want een ziek kind kan niet zonder zijn ouders.