Wielrenner Jochem Hoekstra is op 9 maart onze gast bij de workshop “leren afzien”. Tijdens de workshop gaat hij live fietsen en vertellen sportpsycholoog Mark Schuls en Jan Dupon welke mentale- en fysieke processen er plaatsvinden.

In 2016 was Jochem stagiair bij de professionele wielerploeg Giant-Alpacin. Op WorldTour-niveau reed hij onder andere de Tour of Brittain en Tour of Hainan. “Dit was een fantastische ervaring. In de ronde van Engeland reed ik een ijzersterke individuele tijdrit waar ik 13e werd. Met een gemiddelde van 47,6 km/h finishte ik 46 seconden achter winnaar Tony Martin. In Tour of Hainan lieten we een prachtige teamprestatie zien door vijf keer de etappewinst te pakken. Dat was nog eens afzien”, aldus Jochem.

Zijn mooiste overwinning dateert uit 2015 waar hij de ronde van Limburg op zijn naam schreef. Dat deed hij in de trui van de Continentale wielerploeg Jo-Piels. Van 2012 tot en met 2017 heeft Jochem op continental niveau wedstrijden gefietst, waarvan vijf seizoenen bij Jo-Piels en één seizoen bij Parkhotel-Valkenburg met het uitstapje naar Giant-Alpacin. De 25 jarige Groninger heeft vorig jaar het continentaal niveau verlaten en is nu actief op clubniveau.

Op 9 maart deelt deelt Jochem graag zijn ervaring. 2/3 van de ticket zijn verkocht! Wil je erbij zijn? Klik op webshop voor tickets.