Healthy Hundred Tour: Grote idealen op smalle banden

Terwijl hemelsbreed 100 meter verderop 100 Friese paarden zich opmaakten voor De Stormruiter, stapten vrijdag 28 september 100 wielrenners op hun stalen ros voor hun persoonlijke strijd tegen de elementen. Het peloton bestond uit Noord-Nederlandse ondernemers die gehuld in blauwe shirts samen 100 kilometer fietsten. Wat hen bond is de liefde voor het fietsen en de ambitie een bijdrage te leveren aan een gezonder en vitaal Noord-Nederland. Gastheer – tevens start én finishplaats – was dit jaar De Friesland Zorgverzekeraar.

Leeuwarden – Heerenveen – Leeuwarden

Begroet door een vriendelijk zonnetje, stapten de deelnemers in drie groepen op de fiets. Onder begeleiding van 4 ervaren motards per groep, werd het blauwe peloton door het verkeer van Leeuwarden heen geloodst. Van daaruit ging de tocht richting zuiden en werden dorpjes als Raerd, en Terherne gepasseerd. Een van de groepen werd opgeschrikt door een valpartij, maar de schade bleef gelukkig beperkt. Twee heren kwamen door materiaalpech op achterstand, maar konden door het konvooi teruggebracht worden naar de laatste groep. Ook kwamen een aantal groepen erachter dat niet alle bruggen in Fryslân vervangen zijn door aquaducten, zodat er niets anders opzat dan te wachten tot de pleziervaart was gepasseerd.

Healthy Ageing Network Northern Netherlands

De Healthy Hundred Tour is een initiatief van het Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN) en het zakelijke wielernetwerk Grinta Business Cycling. Aanleiding is de Healthy Ageing Tour die elk jaar in april georganiseerd wordt, waarbij de wereldtop van het vrouwenwielrennen in onze regio de strijd aan gaat. HANNN mobiliseert ondernemers, denkers en beslissers die bij kunnen dragen aan een gezondere regio. Gezamenlijk bouwt het netwerk aan een omgeving die gezondheid stimuleert. Van bewegen en voeding tot een gezonde omgeving, zingeving en sociale samenhang. (Bron: HANNN)