Stichting Overlever en Fiets Vrienden Lauwersland organiseren op zaterdag 20 april 2019 een fietstocht voor het goede doel. Hiermee willen ze het belang van levertransplantatie onder aandacht te brengen en geld ophalen voor het UMCG in Groningen voor onderzoek naar levertransplantatie.

Met de toertocht hoopt Jan Fennema bij te dragen aan een stukje bewustwording rond dit onderwerp. De stichting is in contact gekomen met Gryte Schaafstal, die als transplantatie coördinator aan het UMCG verbonden is. In de zoektocht naar een organisatie die de fietstocht mee wil organiseren en vooral het maken en regelen is ‘Overlever’ bij Fiets Vrienden Lauwersland in Burum terechtgekomen. Fiets Vrienden Lauwersland verzorgt de fietstocht, zet die op papier, zorgt op 20 april voor het bepijlen van de route en verleent assistentie bij de inschrijftafel. De fietstocht is door de vereniging aangemeld bij de Nederlandse Toer Fiets Unie. De afstanden zijn 45 of 90 kilometer. Ook is er een gezinstocht van 20 kilometer.

Om de tochten goed voor te bereiden hebben Jan Fennema en Jetze Haarsma van Fiets Vrienden Lauwersland de route voor gefietst en voor uitwerking op de voicerecorder ingesproken. Ondanks dat de route in zijn achtertuin ligt, kwam Fennema op plekken waar hij nog nooit eerder had gefietst. De route kreeg na afloop in Damwâld dus ook zijn goedkeuring. Een goed begin van hopelijk een geslaagde fietsdag op 20 april a.s.

Aanmelden voor de fietstocht kan via fietssport.